De ce se uita oamenii la TV si cu ce se aleg din acest uitat

Datorita faptului ca eu in permanenta sunt in cautare de informatii, la un interval de o saptamana, privesc cel putin 2 ore la televizor si constat cu stupoare ca 10 minute sunt suficiente ca sa extragi informatiile din acest mediu (TV).
Mai concret, saptamana trecuta au fost, cu aproximatie, urmatoarele subiecte: Noul look al lui Ponta, Judecata primitiva a participantilor unui concurs TV denumit “Insula Iubirii” si lipsa de demnitate si morala a acestora, Deja arhicunoscutul scandal al Loredanei si Leo de la Strehaia si Retragerea din PSD a lui Ponta.

Patru subiecte primare ce se difuzeaza in loop (in mod repetat), dimineata, la pranz si seara, continand exact aceleasi informatii, neinteresante in opinia mea dar si consumatoare de timp, peste care se fac fel si fel de “analize”, insa defapt sunt schimburi de pareri.
Pe langa faptul ca am constatat ca platesc degeaba abonamentul TV, am observat de asemenea ca o mare parte din oameni, desi au acces la alte surse mult mai potente de informare, se multumesc cu o stire auzita la TV.
Tin minte ca inainte, presa, ca sa prezinte o stire, o copunea sau analiza din 3 surse diferite. Acum se ia una bucata eveniment, il da ProTV, il preia Antena, Kanal D, B1 si iacata stirea.

Persoanele ce se multumesc cu informarea facuta de TV Media, ar putea fi la fel de bine, multumite de o piatra de pe drum. Fapt ce imi aduce aminte sa va transmit, ca am citit un articol cum ca s-a descoperit ca o piatra, te poate percepe/poate deveni constienta de prezenta ta, intr-o secunda. Doar ca o secunda a pietrei egaleaza o perioada de 1.000 ani umani.
Cine are timp pentru asa ceva, cand noi traim o medie de 75 ani ?

Revenind, spuneam ca TV-ul ne consuma timpul degeaba.

De ce degeaba ?

Pai, sincer, pe cine interesa faptul ca Ponta are acum perciuni si o imitatie de barba ? Pe ce om intreg la cap il interesa ca s-au facut alea de cacat la “Insula Iubirii” ? La ce folos sa stiu ca Loredana Chivu din prea cinstita persoana care se dorea a fi cand a primit cu japca o masina si n-a oferit servicii pentru ea, a devenit ultima carpa a minoritatii ?

Useless TV news … pe cand, intr-o singura zi, pe internet am aflat ca: S-a dezvoltat un iris artificial capabil sa ofere o vedere de 10x mai buna ca cea naturala, A fost descoperita o metoda de vindecare a diverselor boli prin ultrasunete, S-a reusit separarea efectelor halucinogene de cele medicale din canabis si multe altele. Subliniez ca asta intr-o singura zi, defapt, ca sa fiu mai precis, 4 ore in total de navigare pe internet.
Pe cand la TV, intr-o saptamana, nu o zi, am urmarit aceleasi stiri idioate prezentate de catre si pentru ipocriti, nefolositoare in nici un fel.

Asadar, desi nu era vre-o samanta de indoiala, Internet 1 – TV 0.

M-am gandit sa reziliez abonamentul TV, insa din cauza faptului ca sunt cateva canale interesante cu filme la care ma mai pot uita atunci cand RDS-ului ii pica internetul (din ce in ce mai des in ultima vreme), am hotarat sa raman pentru o perioada si cu serviciul de TV prin cablu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *