8 Lucruri ascunse despre Romania, pe care nu le stiai

Fara alte introduceri, sa intram in miez:

1. Prima constructie de tip Bordei a fost realizata in Romania, mai exact in Oltenia, cu multi ani inainte de Hristos.
2. Mineritul s-a practicat pentru prima data in Romania, de catre Traci.
3. Exista dovezi, cum ca primul popor care a invatat sa-si puna istoria in scris, a fost poporul Trac.
4. Agricultura a fost realizata inca din neolitic pe teritoriul Romaniei.
5. Potopul lui Noe a fost in Romania. In partea de vest a Marii Negre. Celebrul explorator Robert Ballar a descoperit la o adancime de 1.700 metri urme ale unui potop de-a dreptul catastrofal, ce a avut loc acum 7.500-8.000 ani in urma. Asta insemnand aproximativ anul 5.000-5.500 inainte de Hristos.
6. Poporul Trac a fost primul popor ce a reusit nu numai sa domesticeasca si imblanzeasca magnificii Cai, dar si sa-i foloseasca in batalii. Conform lui Homer: “numai tracii stiau sa lupte calare si sa traga cu arcul”. Asta intamplandu-se cu ~ 5.000 ani inainte de Hristos.
7. Cel mai “de cuvant” popor din lume era poporul Trac/Traco-Dac. Acestia foloseau expresia “am zis!” pentru a incheia diverse intelegeri si tranzactii. Odata rostite aceste cuvinte “am zis!”, Tracii considerau intelegerea incheiata si sfanta. Riscand sa-si piarda capul daca indrazneau sa incalce o intelegere incheiata cu aceste cuvinte.
8. Expresia folosita si astazi la nunti peste tot globul: “Pana cand moartea ne va desparti”, se trage din vremea Tracilor. Deoarece atunci cand unul din parteneri (nu-mi sariti in cap, insa de regula erau femeile), isi insela jumatatea, era sacrificata catre Zamolxis, spre purificare. De aici si “pana cand moartea ne va desparti”.

Ei acum fiti sinceri, stiati treburile astea ? 🙂

2 Comments

  1. crina May 27, 2015 at 8:39 am

    Superb articol! Cati oare sunt interesati de istoria neamului, insa? .. din pacate….

    Reply
    1. Andrei May 27, 2015 at 11:50 am

      Salut Crina,

      Haide sa le starnim noi interesul cum putem. Poti da un share articolului pe facebook si poate se gasesc si prieteni de-ai tai, care, dupa ce vor citi articolul si comentariul tau, vor decide sa il dea mai departe.

      Numai bine.

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *