Despre creierul uman …

Mi-am amintit ca am postat fel si fel de articole despre gandire/ganduri, dar am omis sa postez ce era mai important, inca de la inceput.

Voi stiti cate creiere aveti si ce face fiecare ? In cazul in care raspunsul este nu, va invit sa cititi articolul in continuare.

Omul are trei creiere:

a) Reptilian
b) Limbic
c) Neocortex

Inca de la inceput, pentru ca s-au mai gasit indivizi, doresc sa precizez ca denumirea de “Creier reptilian”, nu este inspirata de la rasa de extrateresti reptilieni, ci pur si simplu de la reptile. Avand functii atat de putine si limitate, exact ca in cazul reptilelor.

Imagine de referinta:

Creierul reptilian
Are urmatoarele functii: Respiratia, Mancarea, Cele doua functii la toaleta si Sexul.
Aici vreau sa completez ca sexul guvernat/controlat de creierul reptilian este acel gen de sex salbatic/animalic, fara sentimente, constiinta sau legaturi emotionale fata de persoana de langa. Este folosit pur si simplu pentru perpetuarea speciei sau pentru a satisface nevoile fiziologice ale individului. Sau intr-un cuvant: Genitalismul.
Din nefericire, tot mai multi aleg sa isi foloseasca acest creier primitiv in acest scop, dupa cum puteti observa la din ce in ce mai multe asistente TV si vedete mediocre.
Bun, deci creierul reptilian este un creier care se ocupa doar de functiile instinctive. Atat si nimic mai mult.

Creierul Limbic
Aici avem: Emotiile, Baza informativa/Amintirile, Senzatii, Sentimente, Dorinte, Aspiratii, Logica, Analiza, Matematica, Gandirea Abstracta, Rigoarea.
Creierul limbic vine cu niste functii mai avansate, care ofera o anumita perspectiva de gandire mult mai evoluata fata de creierul reptilian, dar totusi, nivelul sau este asemanator gandirii din evul mediu.
Acest creier nu accepta decat valori de 0 si 1, negativ sau pozitiv, rau sau bun. Exact ca in evul mediu: daca biserica nu zice nimic de cutare lucru, e clar ca e diavolesc.

Neocortexul
Acest creier, in urma evolutiei fiintei umane, se face responsabil pentru: Gandire Superficiala, Gandire Profunda, Contradictia, Sinteza, Intelegerea, Ratiunea … etc.
Neocortexul se crede ca s-ar fi dezvoltat la om in perioada renasterii, cam in timpul lui Da Vinci, insa pentru scurta perioada. Deoarece urmeaza o perioada in care spiritualitatea este oarecum interzisa.
Vin religiile si ard pe rug persoanele avansate in gandire, este perioada inchizitiei cand multa lume este torturata si supusa unor practici greu de imaginat.
Din aceste cauze, oamenii raman oarecum blocati la un nivel destul de jos, majoritatea neutilizandu-si nici macar creierul limbic; apeleaza la si se folosesc preponderent de creierul reptilian. Dupa care a inceput iar o perioada de crestere si dezvoltare a neocortexului, pana la nivelul in care avem stiinte exacte, fizica cuantica, intelegerea unor fenomene care trec dincolo de fiinta umana, se incep coordonari si operatii de creeare a functiilor in creierul uman, care sunt guvernate de fizica cuantica si neocoretex.

Asadar, acum ca aveti notiuni referitoare la unealta pe care o posedati in cap, o sa va fie mult mai usor sa faceti fata multor situatii sau macar sa va dati seama ce creier folositi in momentul in care ganditi ceva.
Prin simpla intrebare adresata catre voi insiva: “Eu ce creier folosesc acum ?”, va veti da seama la ce nivel operati: Primitiv, Mediu sau Avansat.

Avand aceste noi notiuni, puteti re-citi unele articole pe care nu le-ati inteles, fie de pe blogul meu fie de pe alte site-uri/carti si sa vedeti daca sunteti capabili sa intelegeti mai bine sau in alta forma, acele texte.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *