Misterul omului care revine

In urma cu 345 de ani, in dimineata zilei de 5 decembrie 1664, pe coasta de Est a Angliei, langa localitatea Wales, o goeleta incarcata cu marfuri, apartinand Companiei Indiilor Orientale se scufunda in apropierea tarmului englez dupa o dramatica lupta cu furtuna si dupa ce strabatuse Marea Irlandei.

Echipajul si calatorii se duc la fund si numai un singur pasager reuseste sa scape de moarte. El ajunge la tarm epuizat, abia respirand, agatat de o scandura si este adapostit si ingrijit de localnici.

Intamplarea este descrisa in registrul parohial care spune ca norocosul calator a parasit Wales dupa ce s-a intremat si a plecat intr-o directie necunoscuta, fara sa spuna de unde este sau unde se duce. Registrul consemneaza doar numele norocosului supravietuitor al dezastrului: Hugh Williams si varsta lui: 32 de ani.

Si anii trec. Oamenii isi vad de treburile lor si intamplarea este total uitata.

Fix 121 de ani mai tarziu, in dimineata zilei de 5 decembrie 1785, in largul Marii Irlandei, in acelasi loc, langa Wales, izbucneste o furtuna cumplita care scufunda doua corabii de marfuri care se indreptau spre tarmul englez. Echipajele corabiilor si pasagerii pier in apele intunecate si reci. Prin ropotele infernale ale ploii inghetate un singur pasager ajunge mai mult mort decat viu la tarm, agatat de o scandura de lemn. Supravietuitorul …se numeste Hugh Williams si are 32 de ani.

Batranii isi amintesc ca parintii lor le spusesera de un supravietuitor cu acelasi nume care scapase de moarte la fel de miraculos si in acelasi loc in urma cu o generatie si-l intreaba daca stie ceva de acest lucru, dar calatorul spune ca nu stie. Dupa ce se intremeaza, el multumeste gazdelor si paraseste localitatea fara sa spuna incotro se duce si de unde este..

Dupa 81 de ani, in dimineata zilei de 5 decembrie 1866, in largul coastei engleze, in acelasi loc, tot langa Wales, izbucneste din nou o furtuna napraznica si o corabie este inghitita de marea dezlantuita. Pe tarm ajunge agatat de o scandura, mai mult mort decat viu, un supravietuitor. Numele acestuia era Hugh Williams. Varsta lui: 32 de ani.

Interesant este ca anii cand au avut loc aceste evenimente, 1785 si 1866, contin cifre care adunate dau acelasi rezultat: 21. Numarul 21 este socotit a fi un numar in afara timpului. El mai este numit numarul lui Fibonacci si reprezinta ordinea minimala a cvadraturii cercului si a sferei Universului.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *