Ce se intampla defapt cu noua generatie de copii

Salutare,
Este imposibil sa nu observati cum copii devin din ce in ce mai diferiti fata de cum erau odata. Din toate punctele de vedere.
De la banalul salut cand initiaza/sfarsesc o convorbire sau cand intra/ies de undeva pana la deja celebrul cedat al scaunului in favoarea unei persoane mai in varsta.
Pe oriunde ma duc, vad mereu tipul acela de copii “smecheri” si “de gasca”, ce intra intr-un magazin, nu buna ziua, nu f**tute-n c*r si trec direct la: Da-mi o cafea (sau orice altceva), apoi pur si simplu pleaca. Din nou, nu un “multumesc”, “santate/la revedere/buna ziua/sa traiti”.
Eu inteleg ca ne tragem din animale, dar pana si astea se saluta pe limba lor cand se-ntalnesc. Daca esti atent cand mergi cu animalul in parc si intalneste un altul, da din coada, latra, face ceva. Astia nu dom’le.
Imi aduc aminte o intalnire de gradul I cu un exemplar de gen, aflandu-ma la o banca (comerciala, nu de sezut), intra Alienu’, iar scena se deruleaza cam asa:

Usa se deschide, se aude un bip patrunzator, dar scurt, se zareste o figura umanoida de aproximativ un metru s-un scuipat, caciula intr-o rână, hanorac cu gluga (in caz ca se strica fesu’), o pereche de casti spanzurate de gat, una bucata lant de metal atarnand de pantaloni, pielea alba (ca sa nu existe dubii), adidasi de doua ori mai mari decat era necesar + elementarele sireturi falfaind nestingherite la fiecare pas, iar dintr-odata se aude o voce subtire si pitigaiata:
– Aici vin ca sa fac card ?
OP (operatoarea): Buna ziua. N-am inteles.
– Card. Sa fac card pentru cont. Aici se face ?
OP: Da, aici, asteptati la rand.

Se aseaza tipu’ la coada si scoate din buzunar un tub de gume. De parca toate fortele negative din univers s-au unit sa ma plaseze pe mine fix atunci si fix acolo. Thank you Karma, you’re a bitch.
Moment in care ii cade telefonul din buzunar. Aceeasi voce pitigaiata de copil de 5-10 ani – Nu va puteti imagina cat de surprins am ramas cand am aflat ca are 18 ani. Bai nene, la 12-13 ani aveam deja o voce normala, nu ma confundai pe strada cu Degetica – dar sa revenim: scos guma, cazut telefon, voce pitigaiata si in cele din urma se aude: bagami-as pu…ngasul mic, se credea deja pe tarla la tac-su.

N-are rost sa continui mai departe, a asteptat vreo 10 minute, moflaind la guma aia, timp in care ma intrebam de ce oare nu reuseste sa se innece cu ea, si din nou, fara nici un buna ziua, la revedere – dispare dintr-odata. Nu ca prin magie ci ca pe usa.

De ce toate astea ? – aici ma refer la modul general – De ce sunt idioti, pitici, salbatici, tarani prosti … etc ?
Nu stiti ? Nici eu nu sunt sigur, dar am o teorie.
Daca acum ~ 6-7.000 de ani oamenii aveau inaltimi de 2.5-3.5 metri in medie (click pentru referinta), iar acum un 1.8 metri este deja lux, inseamna ca este la fel ca in cazul oricarei replici/reproduceri – se pierde din calitate.
Ma refer la materialul genetic, care isi pierde din “tarie” la fiecare reproducere si din cauza caruia avem copii din ce in ce mai inapti si pitici. Vezi cate unul de 18-20 ani ca de-abia ajunge la 1.6 metri inaltime.
Peste 100 ani oare o sa mai scada cu un 0.2 media de inaltime ? In 1.000 de ani, oamenii o sa se nasca cu o inaltime medie de 1 metru ?
Bai e nasol. Imi pare totusi rau ca n-o sa traiesc atat, incat sa apuc sa fac misto de ei cand o sa aiba telefoane mai mari decat ei.

Iar pe final, ca si o concluzie: Desi pe majoritatea dintre noi, parintii ne-au invatat ca atunci cand vedem ca cineva face o prostie sa-l corectam pentru a nu o repeta, nu va sfatuiesc sa incercati acelas lucru cu marionetele care o ard ca baietii mari, pentru ca va faceti nervi degeaba si nici sa le aplicati un dos de palma nu puteti, pen’ca sta nenea militianu’ cu ochii pe voi. Asa ca daca il vedeti ca vrea sa bage degetele-n priza, pur si simplu ignorati-l. Natura are un mod extraordinar de a tria oamenii normali de cei idioti.

Numai bine.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *