Am intrat in obscuritate ? Hai sa readucem in dezbatere un subiect de maro.

Inainte de orice, tin sa va reamintesc faptul ca MeMe a fost in perioada 2004-07 Ministrul Justitiei in Guverul Uite podul, nu e podul (aka Tariceanu). Perioada in care singurul lucru pe care-l mentioneaza tanga langa, este ca vezi doamne a intrat Romania in UE. Mare lucru. Dupa ce ca eram furati de ai nostri, acum ne fura si strainii … dar ma rog. Nu fac dezbateri politice.

Ca sa revenim, dupa infrangerea de-a dreptul rusinoasa, dar de asteptat, de la alegeri, MeMe a intrat in obscur. Nici femeile de serviciu care ii stergeau biroul nu si-o mai aminteau.
Acu’ ce s-a gandit dansa: “Am trecut de alegeri, i-am mintit pe astia ca democratie, ca libertate de exprimare si ca constitutie (da stiu, cacofonie intentionata), nu m-au ales. Ia sa-ncercam altceva, poate se sperie toti brusc si incep sa ma bage si pe mine in seama pe la B unu si RTeve.”

Asa a revenit in atentia presei cu subiectul penibil al legii big brother si cartelelor prepaid/prepay. Despre ce e vorba in aceasta lege ?
Rezumatul ar fi ca:
1. Statul va permite autoritatilor gen SRI/STS/SIE … etc, ca in caz de activitati criminale pe internet (cibernetice/informatice), sa ceara acces-ul la log-urile firmei de internet/telecomunicatii (gen rds, romtelefon, vodafone … etc.) de unde infractorul a comis fapta, fara a mai fi nevoie de un ordin judecatoresc in privinta asta.
2. Atunci cand cineva cumpara o cartela de telefon, operatorul sa iti vanda acea cartela, doar pe baza de buletin.

Ati inteles, da ?
Bun, acum hai sa explicam de ce ar fi si n-ar fi ok treaba asta:

OK:
1. Depistarea mai rapida a infractorilor si acordarea unui sut in oua mai rapid.
2. Evitam situatii de genul Je suis Popescu

NOT OK:
1. Iti da cineva parola de la mail sa te uiti la un anumit mail (ex. oferta de munca). Tu ca om, ai sa te uiti doar la mail-ul ala ?
Exact. Si autoritatile sunt alcatuite din oameni. You never know.
2. Este ziua lu’ Gigel, n-am bani sa-i cumpar un Rolex si-i fac cadou o cartela prepaid de la OrTeleFone. Gigel are deja un telefon cu cartela si zgarcit fiind, i-o da mai departe ca si cadou lu’ Gica. Gica o pierde si o gaseste Geani. Geani baiat rau, suna o fata si o ameninta ca ii da palme peste fund. Cine este tras la raspundere ? Corect! Cel ce o detine, nu cel ce o foloseste.
2.1 Astfel de cartele se vand la tot felul de chioscuri cu ziare si magazine. Procedura de eliberare pe baza de buletin, incalca cel putin prevederile ANSPDCP cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, dar si dreptul la intimitate al fiecaruia dintre noi.

E de toata jena ca un aspirant (aleluia si atat) la functia de presedinte, sa vina la TV cu cretinisme d-astea, pe care si copii din scolile primare le privesc dubios.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *