Fenomenul “Telefonul de dimineata” si cretinii de la celalalt capat

Fiecare dimineata are un potential enorm de a fi una linistita, frumoasa, care-ti ofea energie pentru tot restul zilei.
Asta pana cand se gandeste vre-un idiot sa-ti strice dimineata si implicit toata ziua, cu un telefon in creierii diminetii (bineinteles, inainte sa te trezesti tu de buna voie si ne silit de soare) si barem de s-ar opri la unul.
Se pune taranu’ si suna odata, de doua ori, de trei ori pana ii raspunzi sau pana se plictiseste el, iar cum astfel de exemplare nu au doar un singur simt stricat, e putin probabil sa se plictiseasca de sunat. Asa ca mai asteapta 5 minute si te suna iar … si iar … si iar pana ii raspunzi, iar cand ii raspunzi, conversatia e de genul:

Tu = T; El = E.

T: Alo, da
E: Salut, dormeai ?
T: Da, ce s-a intamplat.
E: Aoleu, imi pare rau, daca stiam ca dormi nu te mai sunam.
T: Zi acum daca tot m-ai trezit, s-a intamplat ceva ?
E: A, nu, vroiam sa te intreb daca ai numarul lu’ Popescu / daca tu ai curent / daca iti merge netu / daca s-a ca*at cainele de dimineata … etc.

In momentul acela, personal, daca as avea posibilitatea va spun ca as intinde mana prin telefon si l-as strange de gat. La propriu. Ceara ma-tii de idiot, daca tot ma suni la 6 dimineata de 4 ori una dupa alta si vezi ca nu raspund, e lesne de inteles ca dorm. Ce dracu as putea face la ora aia ? Si ca sa va re-improspatez memoria (sau sa va invat ceva, pentru cei ce nu stiti deja), o sesiune de apel contine 10 tonuri, apoi se inchide apelul automat. Fiecare sesiune sa dureze un 30 de secunde x 4 apeluri inseamna 120 secunde de tzaraiala la telefon, adica 1 minut de f*tut creierii unui om care doarme, iar dupa aia sa-l intrebi o tampenie de genul “tie-ti merge netu?” … mai ales cand stii ca persoana respectiva se trezeste in jur de ora 9-10, e totala bataie de joc.

Eu personal, daca s-a intamplat (si da, mi s-a intamplat si sunt constient de injuraturile primite) sa trezesc pe cineva din somn, mi-am notat in detaliile contactului pe telefon cam pe la ce ora pot sa-l sun, in asa fel incat sa evit sa-mi bag picioru’ in somnu’ omului.

Ei bine, de 5 zile incoace am un cretin (pe care regret ca l-am ajutat) care ma suna in fiecare dimineata (ba, da fiecare dimineata) la orele 6-7-8, ca nu-i merge Word, ca nu-i merge Messu’, ca nu mai stie parola la facebook … samd.

Telefonul pe silent, nu il prea pun, pentru ca niciodata nu stii ce se poate intampla si poate chiar are cineva nevoie sa ma sune – o urgenta, o problema grava … etc – si n-o sa-i pot raspunde. Sa-l adaug in filtrele de block nu se poate, pentru ca am depasit maximul de 20 numere in versiunea gratuita a programului anti-spam … asa ca de vre-o 5 zile incoace, las telefonul pe cuieru’ din hol si inchid toate usile. Asta ca sa stiti daca ma sunati vre-unul si nu va raspund, reveniti dupa ora 10 ca atunci ma trezesc si iau telefonul din hol.

Desigur, dupa ce am parte de o trezire prematura d-asta, pot sa beau si 2-3 cafele ca n-au nici un efect. Dorm pe mine toata ziua si nu-s in stare sa gandesc nimic.

Asa ca duceti-va dracu la munca, paraziti intelectuali, lasati telefoanele ca nu va dau de mancare !

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *