Ce credeai fraiere, ca esti platit sa stai pe mess ?

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu stau foarte prost la capitolul TV, in sensul ca nu ma uit la el, decat in ocaziile rare in care se difuzeaza vre-un film mai vechi, pe care nu-l gasesc pe net.
In rest, e folosit drept monitor in marea majoritate a timpului.

Ei, de-abia azi am apucat si eu butonez telecomanda si sa aud stirea urmatoare: “CEDO a decis: Este legal ca angajatorul sa iti monitorizeze activitatea la lucru.” si cum eram putin ceva de gen: “Ba, avem nevoie de CEDO ca sa ne dam seama ca e perfect justa treaba ?”, stirea continua:

Un tip (o sa-i zicem Gigel, pentru ca mi se pare mai potrivit) ce lucra la firma X in departamentul de vanzari, statea pe banii firmei si schimba mesaje cu logodnica pe mess despre diverse subiecte cu tenta erotico-sexuala si alte tampenii private si personale.
Apoi, cum e logic, atunci cand patronu’ a vazut ce face Gigel asta, l-a concediat. Acum, pentru ca prostul parca nu-i prost destul daca nu e si fudul, ce face Gigel al nostru ?
Da in judecata firma dom’le, ca i-a violat corespondenta.

Aici … am fost ceva gen: Pe bune ma ?
Daca plicu’ ala e privat, la ce mi-l arati mie ? Tine-l la tine pana te intalnesti cu logodnica si dai-l ei direct. Seems legit, nu ?

Extras de pe site-ul Stirile ProTV:

Barbatul s-a adresat intai justitiei romane, care insa nu i-a dat dreptate. A mers, apoi, la CEDO, dar nici aici nu a castigat. In decizia emisa, Curtea Europeana a Drepturilor Omului apreciaza ca un angajator nu comite niciun abuz verificand daca salariatii sai isi indeplinesc atributiile profesionale in timpul orelor de lucru. De altfel, angajatorul a accesat contul de mesagerie electronica al reclamantului gandindu-se ca acesta contine comunicatiile cu clientii, se mai mentioneaza in hotararea instantei europene.

De asemenea, CEDO considera ca justitia romana a pastrat un echilibru corect intre interesele angajatorului si respectarea caracterului confidential al corespondentei private, intrucat in instanta s-au folosit numai transcripturi ale convorbirilor ce dovedeau ca salariatul a folosit calculatorul companiei in interes personal in timpul programului de lucru si identitatea persoanelor cu care s-au purtat acele convorbiri nu a fost divulgata.

Decizia CEDO are legatura nu doar cu Yahoo Messenger, ci cu absolut toate conversatiile personale din timpul programului, facute prin orice aplicatie.

Sentinta ar trebui sa-i puna pe ganduri pe cei care pierd vremea la serviciu navigand pe net cu toate ca treaba lor este alta. Mai ales ca tot mai multe firme isi instaleaza sisteme de monitorizare a activitatii angajatilor.

Concluzia ? De-aia nu va gasiti job bai pramatiilor. Oameni nu va platesc ca sa va c**ati in afacerea lor si sa le mancati banii ca sa stati pe net la pierdut vremea.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *