Cum sa hipnotizezi pe cineva

De multe ori probabil, ati vazut la TV sesiuni de hipnoza si v-ati intrebat “oare cat de fain ar fi daca as putea face asta ?”; Ei bine, in acest post, o sa va invat cateva elemente de baza pentru a hipnotiza pe cineva.
Asadar, sa intram in miezul problemei.

1. Mediul de activitate
Este recomandat ca atunci cand incercati acest lucru (si mai ales pentru prima data), sa o faceti undeva in liniste, unde sa nu existe factori care ar putea sa intrerupa/perturbe procesul.
Un lucru care va poate ajuta foarte mult: Daca aveti posibilitatea lasati sa ruleze in fundal o melodie relaxanta la volum redus, care sa fie auzibila si doar atat, nu deranjanta.

2. Pregatirea
Spuneti-i subiectului ca il veti ajuta sa se relaxeze. Nu i se va intampla nimic rau, iar atat timp cat el nu vrea, nu il puteti hipnotiza.
Este destul de usor daca subiectul sta intins, cu ochii inchisi.

3. Instructiunile
Spuneti-i subiectului, cu o voce calma, aproape in soapta, faptul ca se relaxeaza, nu face nimic altceva decat sa se relaxeze.
Exemplu: Inchide ochii, imagineaza-ti toata energia negativa care s-a strans in tine, curgand din cap, spre maini si parasind corpul. Incepi sa te relaxezi, ochii se relaxeaza, simti cum plutesti in aer, mainile ti se relaxeaza, capul se relaxeaza, picioarele se relaxeaza.
Imagineaza-ti ca te afli in scara unui bloc, la etajul 10. In fata ta vezi scarile, nu exista nici o usa la nici un etaj, exceptand parterul. Singura usa este la parter. Cu fiecare etaj pe care il cobori, pleoapele iti devin mai grele, cu cat incerci sa iti deschizi ochii, cu atat mai mult pleoapele ti se ingreuneaza, si intri intr-o stare profunda de transa si relaxare.
Poti incepe sa cobori pe scari. Prima treapta, apoi a doua treapta, apoi a treia treapta si tot asa pana ajungi la etajul 9. Ai ajuns la etajul 9, esti de doua ori mai relaxat decat ai fost la etajul 10, te cufunzi din ce in ce mai mult intr-o stare de relaxare totala si intri in transa.
Ai ajuns la etajul 8. De acum in colo, orice sunet vei auzi in afara de vocea mea, te va face sa te relaxezi mai mult si mai mult si mai mult.
Doar vocea mea va prezenta interes, restul sunetelor le vei ignora si te vor relaxa din ce in ce mai mult.
….

etc … etc.
Repetati pana la parter, iar cand ajungeti la parter, puteti stabili un declansator pentru hipnoza in viitor. Cum ar fi:
Ai ajuns la parter, acum esti intr-o stare de relaxare totala. Simti ca plutesti in aer ca un fulg. De acum, cand ma vei auzi pocnind din degete, te vei intoarce automat in aceasta stare de relaxare, indiferent daca esti treaz sau adormit, cand ma vei auzi pocnind din degete, te vei simti usurat dintr-odata si vei re-intra in aceasta stare de transa.
……..
Tot ce transmiteti subiectului trebuie sa fie certitudini pentru a avea rezultate maxime. Daca doriti sa se scarpine la nas, de exemplu, nu il intrebati “Te scarpini la nas?” si induceti-i acest lucru cu o certitudine. De exemplu: Simti cum te mananca nasul. Din ce in ce mai mult si mai mult si mai mult. Cu ajutorul degetului aratator iti vei atinge nasul, moment in care mancarimea va disparea, iar tu te vei intoarce instant in aceasta stare de relaxare profunda.

4. Trezirea
Este cea mai usoara parte, insa nu trebuie fortata. Folositi trepte, la fel ca in cazul inducerii starii de relaxare, pentru a trezi subiectul.
Exemplu: Voi incepe sa numar de la 5 la 1. Cu fiecare numar pe care il rostesc, devii din ce in ce mai constient si din ce in ce mai treaz. Cand voi ajunge la unu si voi pocni din degete, te vei trezi din aceasta stare de transa. Cinci, incepi sa te trezesti, usor, usor; Patru, mainile si picioarele incep sa isi revina din starea de relaxare; Trei, ochii tai sunt usori si constienti; Doi, incet, incet deschizi ochii; Unu! Trezeste-te!

Puteti incerca de mai multe ori cu aceeasi persoana, dar si cu persoane diferite. Vedeti cum se comporta si care sunt mai usor de hipnotizati si repetati experienta. Repetitia fiind mama invataturii n-are ce sa dea gres.
Prin hipnoza puteti sa le induceti copiilor sau prietenilor sa nu le mai fie frica de fantome/intuneric …samd.

Just 4 fun.

9 Comments

 1. andrei July 15, 2016 at 4:30 pm

  Bun

  Reply
 2. alynut January 26, 2017 at 3:51 am

  Chiar funcționează asta? Eu nu am crezut in așa ceva pana acum.

  Reply
  1. Andrei January 26, 2017 at 3:28 pm

   De functionat, functioneaza. Dar este mai complex decat am scris eu aici.
   Tin minte ca era intr-o zi cand eram oarecum bolnav si n-aveam chef sa ies din casa … asa ca am scris asta. Sumar, foarte sumar. 🙂

   Reply
 3. Zota Raluca February 23, 2017 at 3:16 pm

  Nu merge deloc!

  Reply
 4. BOGDAN March 6, 2017 at 9:55 am

  Salut Andrei , spune-mi te rog pot hipnotiza pe cineva doar cu privirea , fara sa rostesc vreun cuvant, iar subiectul , binenteles sa nu stie faptul ca vreau sa-l hipnotizez? subiectul aflandu-se in aceeasi incapere cu mine?

  Reply
  1. Andrei March 7, 2017 at 6:33 pm

   Salut,

   Din cate cunosc eu, nu cred ca este posibil, intrucat trebuie sa existe niste inductii si bineinteles, sugestii.

   Reply
 5. Bulacu Andrei February 13, 2019 at 9:03 am

  Salut Andrei , pot sa hipnotizez pe cineva oricand cu acel cuvant sau trebuie sa fac aceasta transa de fiecare data ?

  Reply
 6. Rareș Preda March 29, 2020 at 3:59 pm

  Salut! Poți hipnotiza pe cineva legănând un obiect în fața lui?

  Reply
  1. Andrei March 30, 2020 at 12:10 pm

   Salut,
   Celebrele secvente din filme cand magicianul leagana un ceas in fata cuiva si il hipnotizeaza sunt putin overrated.
   Nu zic ca e imposibil, dar e destul de greu, avand in vedere ca subiectul este fortat sa stea cu ochii deschisi, fiind mai usor de distras de catre alte miscari sau imagini si mai greu de focusat pe vocea ta.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *