De ce sa te feresti in Brasov…

De senili si prostovani in general. Da cam greu ca e plin. Nu stiu cum rezista omuletii aia de treaba din Brasov (ca sunt, destui) si nu se sufoca.
In schimb, vreau sa spun ca de cand am ajuns in Brasov am dezvoltat un firewall, pe care va sfatuiesc sa-l adoptati si voi.

1) Nu fi ingaduitor cu papagalii
Da.. si eu ca nou venit am zis sa nu fiu nesimtit. M-am comportat bine cu administratorul, proprietarul unde stau in chirie (nu sta in chirie fara contract sau fara camera video in casa! astia is bagaciosi!), cu vecinii… cu oamenii in general.
De cate ori cineva a parcat pe locul meu, i-am lasat biletel, ridicat un stergator – omeneste sa stie ca am nevoie de loc. Nu am chemat politia deloc!
Ultima oara un tip de la o scoala de soferi care are “DCA” la numar s-a iritat el ca de ce i-am ridicat stergatorul: “vezi ca s-ar putea sa se ia cineva de tine pana la urma”.
Avea numar de telefon, dar pe portbagaj, care venea lipit de niste tufe, pe care ar fi trebuit sa le incalec pentru a il citi.
De atunci am zis ca le chem locala de fiecare data cand nu lasa numar la vedere (parbriz, geam sofer, pasager… etc.). Si asa stau gardienii aia degeaba prin oras.

2) Nu accepta sa cobori tu dupa curieri
Da, stiu. Si eu am zis ca: ma nu e mare lucru, iau liftul vin pana jos. O data, de doua ori.
A treia oara ma suna sa vin la Gemenii (din Traian) dupa colet. Vreo juma’ de kiometru.
Nu! Livrarea este la scara X, etaj Y, ap. Z, acolo astepti coletul. Daca nu, sa faca retur.

3) “Facem sa fie bine”
Asta e un fel de “ma doare-n p**a de tine”, dar pe ardeleneste. Cand auzi asta cere neaparat sa fie mai specific.
Exemplu personal: Chirie, totul ok. Dintr-o data se sparge o teava la baie. Sun pe om: “stiti ca s-a spart, am nevoie ca am oprit apa de tot la baie, imi tre si mie sa fac dush, sa una sa alta”.
La care el: “Da da, haide mai ca rezolvam. Facem noi sa fie bine.” O LUNA! Atat am asteptat dupa el pana sa vina! Si nici atunci n-ar fi venit; mi-a zis sa caut eu meserias, dupa care i s-a parut scump si a venit cu un Dorel bun la toate sa repare cu 50 lei.

Igrasie. Aceeasi poveste. Lavabila – facem sa fie bine. Anuntat in noiembrie, a venit in februarie.
Da stiu, multi o sa ziceti: “Da de ce nu faci tu ma si il tot suni?”. Fac! Ca nu caut sa imi bat joc de casa omului. Tot ce pot repara, eu repar, insa, ultima oara am inlocuit o priza pe hol si mi-a scos ochii ca nu trebuia sa pun dinaia la 30 lei, ca sunt si la 5 lei. Data viitoare sa nu mai fac de capul meu.

4) Sa te plimbi cu masina prin oras
Daca vrei sa iti faci nervi si sa injuri intr-una. Go on! Plimba-te cu masina. Am stat o ora sa caut parcare prin centru intr-o zi. E teroare.
Lasa masina acasa si ia un Uber/Freenow. Sau RATBV, dar la cum conduc aia o sa-ti blestemi zilele. Mai bine ridesharing.

5) De coronaviros / COVID-19
Sau mai degraba de prostovanii care sunt in stare sa se omoare pentru 2 paini si o punga de faina.
Din cauza astora, sunt momente ale zilei cand trebuie sa cauti prin 2-3 magazine ca sa iti faci cumparaturile de om normal.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *