Bitdefender Internet Security 2016 – Review. Concluzia ? Uninstall it!

Pentru ca un amic de-al meu, care citeste blog-ul lui zoso, a citit cel mai recent advertorial facut de zoso (ca review nu prea e, tot articolul are o tenta de “buy now” indesata pe gatul vizitatorilor fortat…) pentru produsul Bitdefender Internet Security 2016 si ma tot freaca la icre ca vai ce bun tre sa fie produsul, eu avand experiente de tot cacatul cu Bitdefender inca de cand avea iconita aia naspa si rotunda, ma pun frumos si descarc de pe site-ul oficial versiunea trial (n-oi fi prost sa dau banii pe un AV fara sa-l incerc mai inainte, mai ales cand am unul deja care ruleaza de minune).

Instalam toata treaba frumos (dureaza ceva procesul), trebuie sa recunosc ca imi place noua interfata, cat de cat.

bdf-instalare

Un basic download/upload speed test, pe www.speedtest.net cu Bitdefender Activ si apoi Dezactivat.
Ce sa vezi ?! Surpriza! Diferenta de 288.85 Mbps la download si 131.16 Mbps upload. Bineinteles, diferenta in rau. Bitdefender ma obliga sa sacrific performanta internetului pentru pretentiile soft-ului lor… it’s not gonna happen!

bdf-speedtest

Navigare pe web, in cel mai simplu mod cu putinta, folosind Chrome (latest version), testam cateva website-uri printre care si: ing.ro, facebook.com, youtube.com, paypal.com.
Surpriza! Toate merg de parca ar sta. Ca sa nu mai zic de youtube, unde am observat o intarziere in a porni media (clipurile) cu pana la 5 SECUNDE!
Pe de alta parte, softul antivirus impune o chestie aberanta: Replace-ul tuturor certificatelor SSL cu unele dummy, emise de catre un Certificate Authority inexistent: Bitdefender Personal CA.Net-Defender.
What the … !? De ce ai face asa ceva ? Crezi ca SSL-urile emise de Symantec, Comodo, Thawte … etc., nu sunt bune ? Pai atunci la ce le mai folosesc astia de la marile banci mondiale ?
Sa le spunem bre si lor sa-si instaleze SSL-urile Bitdefender.
Una peste alta, nici dupa ce dezactivezi din panel functia de SSL Inspect nu scapi de tampenie. Cum ai dat reboot, cum este re-activat.

bdf-certificat

Pe langa toata treaba asta, Mozilla Thunderbird moare din clipa in care este instalat AV-ul celor de la Bitdefender.
Efectiv refuza sa comunice cu orice SMTP, chiar daca ignori provenienta SSL-urilor. Cu orice SMTP! Gmail, Y! Mail, Live, Zoho … etc.

Asadar, dupa aproximativ o ora pierduta fara rost pentru testarea produsului Bitdefender Internet Security 2016, am facut cel mai inteligent pas posibil, Uninstall, of course.

bdf-uninstall

Daca m-ati fi intrebat acum 5-6 ani daca va recomand Bitdefender, cu siguranta v-as fi spus ca nu. Ma bucur sa constat ca nu sunt nevoit sa-mi schimb parerea, imi pare rau insa ca alte produse mult mai ok, nu sunt atat de cunoscute, precum Comodo Internet Security, care mai este si gratuit, iar pe langa asta este un antivirus superb, absolut superb.
Nu mananca resurse, nu-si forteaza certificate SSL dummy, nu iti nenoroceste performanta vitezei de internet, nu te obliga sa-ti creezi un cont cu ei … etc.

Sunt utilizator al soft-ului Comodo Internet Security Complete 8, de muuuuuuulta vreme si n-as renunta la el nici daca as avea licenta lifetime gratis de la Bitdefender.

Asa ca, nu mai cadeti in capcana asta cu “vai ce mult recomand eu Bitdefender si ce bun este”. Nu! Nu este. Ai fost platit ca sa bagi pe gat oamenilor fara experienta, un produs de cacat.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *