Ce banca are cele mai bune comisioane de schimb valutar ?!

Nu stiu ce mi-a venit azi, dar cam toata ziua am stat si am facut comparatii intre bancile din Romania. Ce comision are ala, ce comision are celalalt, am sucursala, ofera visa, ofera mastercard … chestii de-astea, de cand am decis ca nu ma potrivesc cu BCR si nu vreau sa mai continuam aceasta relatie (cei care sunteti noi si nu stiti despre ce este vorba, check this out -> https://www.agsq.ro/me-carcotas/ipocrizie-marca-bcr-cum-sa-nu-ti-pese-de-client/ ).

Deci, cautand diverse criterii pe baza carora sa fac ceva comparatii, am ajuns la capitolul “Daca am 100 EUR si vreau sa ii schimb in lei? Cat imi da fiecare banca?” si asa, am realizat urmatoarea clasificare, in functie de rata de schimb EUR/RON la data de azi, 11.03.2017.

9. BCR

Evident, dupa cum toti stim deja, cea mai zgarcita banca, ce ar fi in stare sa-ti ceara 10 lei taxa de intrare in sucursala, vine cu o rata de 4.4750.

8. ING Bank

Desi la prima vedere nu par atat de zgarciti ca BCR, totusi, ING vrea sa arate ca si ea este “om mare”, cu o rata de 4.4824.

7. BRD

Fiindca are tot 3 litere ca si competitorul de pe locul 9, BRD vrea sa demonstreze ca poate fi si ea zgarcita, insa mult mai finut decat badarania oferita de BCR, asa ca afiseaza o rata de 4.4830.

6. Raiffeisen

In cazul in care te intrebai cum reuseste raiffeisen sa ofere conturi curente cu zero comisioane (sau nu?!), poate fiindca te trage-n piept la schimbul valutar. Asadar, avem o rata de 4.4850.

5. CEC Bank

Cu CEC Bank, deja incepe categoria baietilor carora nu le place sa se joace de-a banking-ul. Tocmai de-asta ne afiseaza o rata de 4.4900.

4. Libra Internet Bank

Cu toate ca e pe locul 4, Libra merita tot locul 5, ca si CEC Bank, fiindca desi pe website afiseaza o rata de 4.5100, in contul de client aceasta rata se scade la 4.4900. Shame on you Libra! Shame on you!

3. Banca Transilvania

Pentru ca a crescut si nu mai are nevoie de zana maseluta, Banca Transilvania vrea sa arate celorlalti copii, ca she can play hard if she want, cu o rata de 4.4975.

2. Bancpost

Desi a intrat in obscur de la o vreme, Bancpost inca poate sa se joace serios cu a sa competitie, oferind o rata de 4.4980, depasind intr-un mod finut BT.

1. Banca Romaneasca

Se pare ca numele de “Banca Romaneasca” a fost ales cu un scop: Sa aiba grija de romani. Si se pare ca ii iese foarte bine, pentru ca spre deosebire de celelalte banci, ofera o rata de 4.5183.

 

Asadar, din punct de vedere al ratei de schimb, Banca Romaneasca bate la curul gol concurenta si ajuta Romanii sa adune ceva in buzunare, in afara de seminte prajite.

Good job guys!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *