Cum sa fii o banca zgarcita intr-un singur pas? Ai nevoie de IDEA!

Nu, nu de ideea, ci chiar de IDEA, IDEA BANK. 🙂
De pe website-ul oficial aflam despre IDEA BANK SA, ca este infiintata din 1998. Tot de pe website-ul bancii, aflam si ca “Spiritul antreprenorial polonez inradacinat in ADN-ul Idea::Bank ne induce o atitudine condusa de gasirea de solutii“.

Este adevarat, prin definitie orice banca trebuie sa gaseasca solutii sau sa fie foarte chitroasa, insa pana acum, nimeni nu a reusit sa le combine pe ambele! Stiu, s-ar putea sa ganditi “hai ma, ca avem de atata vreme BCR, cum sa fie prima?”. Adevarat si asta, doar ca BCR este doar chitroasa, la faza cu gasitul de solutii (nu stiu cum le iese) reusesc sa se eschiveze mereu si niciodata nu le gasesc.

IDEA, in schimb, este si chitroasa si a si gasit solutii. Ori asta, ori au o tech team foarte proasta.

Daca intram pe website ro.idea-bank.ro o sa vedem ca aceasta mirifica banca, ruleaza cu un certificat SSL emis gratuit de Let’s Encrypt (vezi poza mai jos). Toate bancile si-au stors fondurile si au putut sa cumpere macar un amarat de certificat SSL de la Comodo sau GeoTrust cu ~ 10-15$ pe an. IDEA in schimb, s-a gandit ca n-are rost sa faca o asemenea risipa de bani si ca ar fi bine sa transmita informatiile printr-un community certificate … ca la ce bun unul enterprise daca putem fara bani ?!

Sigur, sigur, pentru utilizatorii finali aceasta informatie nu prezinta prea multa importanta, insa nici detaliile tehnice despre cum se pot exploata vulnerabilitati nu constituie ceva interesant. Acel utilizator observa doar banii din cont … sau mai bine spus lipsa lor, la un moment dat. 🙂

Sper din suflet sa nu le vina si altor banci IDE(e)A asta, ca ajung sa-mi deschid cont curent de persoana fizica pe la bancile alea celebre din Cipru… .

3 Comments

 1. cosmin May 12, 2017 at 11:34 pm

  Banca te lasă în fundul gol.. ce buni ce sunt.

  Reply
 2. absgaard May 13, 2017 at 2:26 pm

  Ehh…eu sincer e prima oara cand aud de banca asta :))) si pot sa zic ca am ceva treaba cu bancile. Am un cont la BCR pe care vreau sa-i schimb in curand

  Reply
 3. Andrei May 13, 2017 at 3:41 pm

  Toate bancile sunt cam acelasi lucru* in ceea ce priveste scopul. Modul in care te servesc** difera, precum si comisioanele***.

  * a se citi c*cat.
  ** a se citi fura.
  *** a se citi viteza pe care o au in a te fura.

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *