Cinci metode medievale de tortura ce reliefeaza cruzimea umana

Si cand auzi pe cate unu’ sa ai incredere in oameni ….

 

1) Masa pentru intindere

Una din cele mai intalnite metode, prin care “condamnatului” ii erau efectiv smulse mainile si picioarele din cauza faptului ca era tras de membre pana cand cedau.

 

2) Scaunul lui Iuda

Din nou, o metoda foarte raspandita, in special pentru homosexuali, victima fiind asezata pe un scaun cu muchie ascutita, de picioare fiindu-i atarnate greutati, iar in cele din urma corpul era strapuns/taiat exact cum taiati paine astazi (doar ca mult mai dureros).

 

3) Tubul crocodilului

Denumit in acest mod din cauza tepuselor din metal care veneau in jurul gatului celui condamnat la tortura, imobilizandu-l.
In continuarea lui este un tub, tot cu tepuse, pe care se continua corpul, tub sub care se facea focul. Respectivul fiind torturat in doua moduri diferite simultan: prin intepare si prin ardere.

 

4) Taurul de bronz

Inventat pare-se in antica Grecie, aceasta metoda de tortura se realiza cu ajutorul unui taur din bronz, gol pe dinauntru, in care intra condamnatul, iar sub acesta se facea focul, cel dinauntru fiind copt de viu.
Totusi, exista si posibilitatea sa fie turnat ulei sau untura inauntru, iar atunci respectivul era prajit de viu, exact ca in tigaie.

 

5) Rotirea prin foc

Metoda in care cel condamnat era efectiv legat de o roata uriasa (din metal de cele mai multe ori), sub care se facea focul, victima fiind “gatita la rotisor” de vie.
De asemenea, exista si varianta acestei roti care este pozitionata mult mai aproape de sol, iar victima era “trasa” prin carbuni incinsi sau de multe ori prin cuie/tepuse.

1 Comment

  1. * * * 🎁 GET FREE iPhone 15: http://olivebuilder.com/upload/go.php 🎁 * * * hs=50866964fff90b31e829325a74566c36* February 3, 2024 at 10:21 am

    k6n6vw

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *