Diferenta intre Pozitiv/Negativ si Benefic/Malefic

Am vazut ca multi folosesc pozitiv sau negativ in diverse discutii fara sa-si dea seama ca fac o foarte mare greseala.

Contrar aparentelor, termenii “pozitiv” si “negativ” nu pot fi folositi pentru exprimarea binelui si raului, ei pot fi folositi doar pentru a defini factura sau tipul unui lucru, eveniment, fenomen sau a unei fiinte.

Spre exemplu, barbatii sunt fiinte de factura/tip pozitiv, fiind electrici si dinamici, sunt guvernati de semnul + (plus), iar femeile sunt fiinte negative, fiind magnetice, statice si reci, guvernate de semnul – (minus).
Asadar, putem spune ca barbatii sunt de tip pozitiv, iar femeile de tip negativ, insa asta nu inseamna ca femeile sunt rele sau fac rau. Pur si simplu ele atrag, in timp ce barbatii emit.

Iar la fel in cazul magnetilor, care au poli pozitivi si negativi. Asta inseamna oare ca sunt si buni si rai in acelas timp ? NU!

Termenul “Benefic” si “Malefic” in schimb, face referire la modul in care actioneaza ceva.
Spre exemplu, un barbat (pozitiv) care iti face pana la masina, tocmai a facut o actiune malefica pentru tine, deoarece iti genereaza disconfort, nervi, te scoate din starea de calm, iti provoaca pierdere … etc.
Alt exemplu, o femeie (negativ) care doneaza 500 EURO unui copil care nu are ce manca, a facut o actiune benefica pentru acel copil, deoarece pe langa faptul ca i-a dat sa manance (indirect), i-a creeat o stare de liniste, pace, multumire, confort, chiar daca doar de moment, dar este o actiune benefica.

Bineinteles, o actiune poate fi si benefica si malefica in acelas timp, dar asta tine doar de “unghiul din care privim”.

97 Comments

 1. * * * 🎁 GET FREE iPhone 15: http://asoyinsaat.com/uploads/go.php 🎁 * * * hs=57622e9bb28f89ff857be9dbaa82497e* February 3, 2024 at 10:22 am

  6gitap

  Reply
 2. 6000 Series Anodized Aluminum Extrusion Profile February 29, 2024 at 11:23 am

  Extruded Aluminum Mid Clamp for PV Solar Mounting Structure
  Aluminum Square Mid Clamp End Clamp for Solar Panel Mounting Structure
  Aluminum Photovoltaic System Solar Panel Roof Mounting Accessories Mid End Clamps
  Wall Cladding Panels
  Wall Planks
  Aluminum PV Mounting Solar Panel Mid Clamp
  Wall Covering Panels
  Bathroom Paneling Sheets
  Plank Wall Paneling
  http://www.leilia.net
  6000 Series Anodized Aluminum Extrusion Profile

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *