Nici ciordeala de pe torrente nu mai e ce-a fost odata

S-a dus dracu pana si furtu’ de filme si jocuri de pe torrente la nivelul la care se facea odata. Mai nou, baietii de la uTorrent s-au gandit ca daca tot este internetul plin de persoane care nu stiu sa instaleze programe pe PC si se ghideaza dupa traditionalul “Next > Next > I Accept > Next > Finish”, sa implementeze ei si un miner de bitcoin, ca sa faca totusi ceva bani dupa fraieri.
Zis si facut. Noile kit-uri uTorrent vin insotite de un programel ce se instaleaza ca si addon (aditional) la setup-ul uTorrent, daca nu esti atent cand il instalezi si dai Next,Next.

Aplicatia se numeste EpicScale si este folosita pentru rezolvarea de ecuatii matematice pentru a decripta block-urile bitcoin, folosindu-va resursele CPU-ului (procesor, pentru mamaie) vostru. In medie, se vehiculeaza, ca s-ar folosi un 0.25% per CPU core (nucleu), insa ceva ma face sa cred ca urca mult mai mult de atat.

Ce este bitcoin ?
Bitcoin este un sistem de plata electronica descentralizat si o moneda digitala creata in 2009 de Satoshi Nakamoto.
Numele Bitcoin se refera de asemenea si la programul cu sursa deschisa pentru folosirea acestor monede, cat si la reteaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formeaza. Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazeaza pe increderea intr-un emitent central.
Bitcoin foloseste o baza de date distribuita peste noduri ale unei retele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzactiile si se foloseste de criptografie pentru a furniza functii de baza pentru securitate cum ar fi asigurarea ca bitcoinii nu pot fi cheltuiti decat de cel care ii detine si decat o singura data.

Asadar, daca observati ca PC-ul vostru este mai incet decat de obicei, verificati in lista de procese (Task Manager > Processes), daca ruleaza vre-o aplicatie cu numele “EpicScalei” si inchideti-o. Bineinteles, trebuie dezinstalata si din Control Panel.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *